Mar 17, 2014

Lär dig programmera med code.org

Om du går i grundskolan eller bara undrar vad programmering är och undrar hur det är att programmera men tycker att det verkar svårt med att koda då ska du titta på learn.code.org. Enligt de som gjort sidan vänder sig den till åldrarna 6-16.  Här får du lära dig grunderna i programmering utan att skriva en enda rad kod. Självklart måste du så småningom lära dig koda men det viktigaste är att förstå vilkorssatser, loopar och att lösa problem.
Med blocken i mitten ska du hjälpa zoombien att ta sig genom banan

Du får träffa Angry Birds, en zoombie, en trädgårdsmästare och andra figurer som du ska hjälpa genom att dra block för att lösa programmeringsuppgifter.

Hela webbplatsen är på svenska men instruktionsfilmerna är på engelska men med svensk text. Om du skaffar konto sparas dina framgångar och du kan fortsätta där du slutade.

Mark Zuckerberg och Bill Gates är några som förklarar hur du ska göra
Jag är just nu på steg 13 av 19 och är väldigt positiv till hur de lyckats förklara relativt avancerade programmeringstermer för grundskoleelever. Jag har testat det på en sexåring och en elvaåring. Tolvåringen klarar det själv och även om femåringen behöver hjälp så är det roligt enligt henne.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...