måndag 14 februari 2011

ladda ner Spotify är enkelt - men hur hittar du ny musik

Spotify är lätt att komma igång med. Men det är också lätt att missa alla trevliga funktioner. Låt mig beträtta om några av dess som jag själv missade i början.

Top lists 
När du startar Spotify kommer du till "What's New". Klicka till höger på "Top lists". Du får upp vyn nedan. Nu kan de vilka låtar som är heta i ditt land. Klicka bara på "everywhere" och välj det land som man kan använda Spotify i.


Dela playlists
När du skapat egna spellistor kan du dela dem till vänner genom Facebook eller Twitter. Högerklicka på den spellistan du vill dela och välj "Copy HTTP Link. Du får en länk som liknar denna:
http://open.spotify.com/user/dittnamn/playlist/6A4j7OGfD4BLykYNBUAoF
Klistra in den i ett epost, Facebook eller Twitter. Vill du kan du korta mer adressen med tex bit.lyCollaborative Playlist
Om du vill göra en spellista tillsammans med flera andra, högerklicka på din spellista och välj "Collaborative Playlist". Detta innebär att andra kan lägga till låtar i spellistan genom att öppna den i Spotify och lägga låtar - denna funktion är imponerande och fungerar nästan i realtid.

Avancerade sökfunktioner

Du kommer att hitta  massor av musik du gillar genom att klicka runt i Spotify, men om du vill hitta låtar från ett visst år eller en viss artist kan man använda dessa 
titelalbumartistyear och genre.


Pröva själv genom att skriva in sökningarna nedan:
artist:abba year:1974
artist:"van morrison" year:1972-1974
title:love genre:blues


Här kan du ladda ner Spotify

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...