Bra gratisprogram - VLC

VLC

Du har kanske råkat ut för att laddat hem en filmfil som en vän tipsat om. När du ska öppna den i t ex Windows media player kan du i bästa fall höra ljudet men ej se filmen. Vad göra?

Använd VLC. Det är gratis och finns i portabel version. Enda nackdelen är att utseendet inte är mycket att hurra för. men inte bryr du dig om utseende på programmet när du vill titta på filmen?

Med VLC kunde jag tom se film i acer aspire one som innehöll mindre kända mediaprogram som inte kunde vissa mina filer.

Andra recensioner av gratisprogram

Kommentarer

Unknown sa…
VLC är ett riktigt bra alternativ till mediaspelare! En av de bästa där ute faktiskt med många möjligheter att ändra utseende och installera tillägg för nya funktioner.

Har använt VLC sedan första versionen släpptes och rekommenderar den starkt! En av favoritfunktionen är den inbyggda equalizen som har stöd för "hörlursläget". Blir riktigt bra ljud med lurarna på då :)
Kan fylla i att när jag fick en macbook så räddade VLC alla mina filmer, eftersom macens inbyggda filmspelare inte klarade komprimeringen.
Unknown sa…
Precis samma sak här. Kör VLC på Macbook av samma orsak. Men för att tipsa om ett alternativ till VLC för Mac Os X, så finns det ett program till Quicktime som ger ytterligare stöd (codecs) för flera populära filmformat. Programet heter Perian http://perian.org/ men personligen föredrar jag VLC.